שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טבעת שמרים במילוי פרג


חומרים
30 גרם שמרים
1/2 כוס חלב פושר
1/3 כוס סוכר
4 כוסות קמח (570 גרם)
1/2 כפית מלח
2 ביצים מוקצפות
75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת לחום פושר
קליפה מגורדת מ-1 לימון
2 כפות יוגורט בטמפרטורת החדר
ביצה טרופה ב-1 כפית מים – להברשה
למלית:
1 כוס חלב
4 כפות סוכר
3 כפות דבש
200 גרם פרג טחון טרי
קליפה מגורדת מ-1 לימון
3 כפות שקדים טחונים דק
1 כפית תמצית וניל טהור
אופן ההכנה
  1. המלית: בסיר בינוני כבד שמים את החלב, הסוכר והדבש, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. כשהתערובת רותחת מוסיפים את הפרג ואת קליפת הלימון, וממשיכים לבשל על אש קטנה, תוך עירבוב רצוף בכף עץ כ-5 דקות נוספות. מסירים את הסיר מהאש ומצננים את התערובת. כשהתערובת צוננת מוסיפים את השקדים הטחונים והווניל.
  2. הבצק: ממיסים את השמרים 1/4-ב כוס חלב פושר עם 1 כפית סוכר. מניחים בצד להתססה כ-10 דקות.
  3. בקערת מערבל שמים את הקמח, המלח ואת שארית הסוכר, ומערבבים. לאט ובמהירות נמוכה מוסיפים את תערובת השמרים, הביצים, החמאה המומסת, קליפת הלימון והיוגורט. תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את החלב שנותר. מערבלים בעזרת קרס הלישה במשך 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וקטיפתי.
  4. מניחים את הבצק בתוך קערה משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים כשעתיים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  5. כשהבצק מוכן, דוחסים אותו באגרוף ומרדדים, מעל למשטח מקומח, למלבן בגודל 45X25 ס"מ. מורחים את מלית הפרג מעל לבצק, ומשאירים שוליים ריקים ברוחב כ-2.5 ס"מ. מגלגלים את המלבן מצידו הארוך לרולדה, ומחברים את שני הקצוות לצורה של טבעת.
  6. מעבירים את טבעת הבצק בזהירות לתבנית בעזרת 2 מריות מתכת גדולות, ומשהים במשך כ-30 דקות, מכוסה במגבת, במקום חמים.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  8. ממש לפני האפייה מברישים בביצה טרופה. אופים במשך כ-25 דקות, עד שהעוגה תפחה והיא זהובה, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. בודקים באמצע האפייה: אם העוגה משחימה מדי, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום. מעבירים את העוגה בזהירות לצינון על רשת.

 

חזרה