שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת בקר, ירקות ויין אדום בנוסח בולגרי / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
1/3 כוס שמן זית
1 ק"ג בשר בקר (שייטל, שריר) חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ גס
4 שיני שום
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לטבעות
2 עגבניות קצוצות
1 כוס מרק עוף צח
1.5 כוסות יין אדום יבש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול וכבד מחממים את השמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כדקה.
  2. מוסיפים לסיר את הגמבה, הפלפל והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מזהיבים.
  3. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות.
  4. מוסיפים את המרק והיין ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה ביותר 3-4 שעות עד שהרוטב סמיך.
  5. לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים עם לחם טרי לטבילה ברוטב.
חזרה