|
|
|
|
קדירת בקר, ירקות ויין אדום בנוסח בולגרי
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
1/3 כוס שמן זית |
1 ק"ג בשר בקר (שייטל, שריר) חתוך לקוביות |
1 בצל גדול קצוץ גס |
4 שיני שום |
1 גמבה חתוכה לקוביות |
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות |
2 גזרים חתוכים לטבעות |
2 עגבניות קצוצות |
1 כוס מרק עוף צח |
1.5 כוסות יין אדום יבש |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול וכבד מחממים את השמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים לסיר את הגמבה, הפלפל והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מזהיבים.
- מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות.
- מוסיפים את המרק והיין ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה ביותר 3-4 שעות עד שהרוטב סמיך.
- לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש. מגישים עם לחם טרי לטבילה ברוטב.
| חזרה | | |