|
|
|
|
סלט מלפפונים ירוקים
/ רותי קינן
|
חומרים (4 מנות)
|
4 מלפפונים מבריקים ומוצקים |
1 כפית מלח |
1 בצלצל שאלוט |
3 כפות חומץ בן יין לבן |
1 כף סוכר |
אופן ההכנה |
- מסירים את הקצוות מהמלפפונים וחותכים אותם לרצועות לאורך, בעזרת מקלף ירקות (מסירים שכבות-שכבות מארבעה צדדים עד ללב הגרעיני שאותו מסלקים).
- מניחים את רצועות המלפפונים בקערה, בוזקים עליהם את המלח ומשהים לפחות שעה.
- שוטפים את המלפפונים ומנערים היטב מהמים. פורסים את האשלוט לפרוסות דקיקות ומוסיפים למלפפונים.
- מערבבים את החומץ עם הסוכר והשמיר ויוצקים על הסלט. מצננים כמה שעות לפני ההגשה.
| חזרה | | |