שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט מלפפונים ירוקים / רותי קינן


חומרים (4 מנות)
4 מלפפונים מבריקים ומוצקים
1 כפית מלח
1 בצלצל שאלוט
3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף סוכר
אופן ההכנה
  1. מסירים את הקצוות מהמלפפונים וחותכים אותם לרצועות לאורך, בעזרת מקלף ירקות (מסירים שכבות-שכבות מארבעה צדדים עד ללב הגרעיני שאותו מסלקים).
  2. מניחים את רצועות המלפפונים בקערה, בוזקים עליהם את המלח ומשהים לפחות שעה.
  3. שוטפים את המלפפונים ומנערים היטב מהמים. פורסים את האשלוט לפרוסות דקיקות ומוסיפים למלפפונים.
  4. מערבבים את החומץ עם הסוכר והשמיר ויוצקים על הסלט. מצננים כמה שעות לפני ההגשה.
חזרה