שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירה שעועית לבנה וסלמון בפסטו / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
4 פרוסות סלמון מעושן (כ - 25 גרם לפרוסה)
4 כפות רוטב פסטו מוכן
1 כפית גבינת פרמז'ן מגוררת
לפירה:
500 גרם שעועית לבנה יבשה, מושרית במים למשך הלילה
1 בצל חתוך לרבעים
2 עלי דפנה
6 שיני שום
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
1 כפית שום כתוש
קורט פלפל קייאן
אופן ההכנה
  1. מסננים את השעועית ומבשלים במים עם הבצל, עלי הדפנה ושיני השום. מוסיפים מלח לקראת סוף הבישול ומבשלים עד שהשעועית רכה לגמרי. מועכים ומתבלים בשאר מרכיבי הפירה. שומרים חם.
  2. מסננים את הפסטו מעודפי שמן ומערבבים עם הפרמז'ן. מורחים על פרוסות הסלמון, מגלגלים ומניחים בתנור חם לדקה. פורסים כל גליל לשלושה. מעצבים מן הפירה כופתאות אובליות גדולות, מניחים כל כופתה בצלחת הגשה ומסדרים לידה את הסלמון הפרוב.
  3. אפשר להגיש עם רוטה יוגורט חמצמץ או רוטב על בסיס שמן זית מתובל.
חזרה