שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אסאדו משופר / חנן חיוט


חומרים (4 מנות)
1 ק"ג שפונדרה
2 כוסות יין אדום יבש
2 כפות שום כתוש
פלפל שחור גרוס
4 שיני שום חתוכות לרבעים
בצל גדול, קצוץ דק
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
  1.  מערבבים בקערה גדולה את היין, השום הכתוש והפלפל השחור. מניחים את הבשר בתוך תערובת היין ומכניסים למקרר ל - 24 שעות. 
  2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל. 
  3. חורצים את הבשר ודוחפים לתוכו את שיני השום. מוסיפים את הבשר למחבת וממשיכים לטגן כ - 5 דקות 
    שופכים את היין שנשאר בקערת ההשרייה לתוך תבנית. מניחים את הבשר באותה תבנית ומכסים בנייר כסף. 
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 250 מעלות צלזיוס לאפייה של כ - 20 דקות. מורידים את החום ל 110 מעלות ואופים שעתיים נוספות.

    רצוי להגיש עם פירה, ומעליו לשפוך את היין שנשאר בתבנית לאחר הצלייה עם הבצל.



חזרה