|
|
|
|
מרק קרם ארטישוק ירושלמי
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ |
2 בצלים בינוניים, פרוסים דק |
10 שיני שום קלופות וחתוכות לרבעים |
1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס |
1 כף אבקת מרק בצל של קנור רו 2 כפות אבקת מרק בצל אחרת |
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה |
אופן ההכנה |
- ממיסים בסיר מעט חמאה, מוסיפים את הבצל ומאדים על אש בינונית כ 5-10 דקות.
- מוסיפים את הארטישוק ושיני השום ומאדים על להבה נמוכה כ - 15 דקות. מערבבים מפעם לפעם.
- מוסיפים כוס מים עם אבקת המרק והפלפל, ממשיכים לבשל עד לרתיחה ועוד 15 דקות.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב על האש במשך כשתי דקות, מורידים מהאש ומגישים.
במקום שמנת מתוקה אפשר להוסיף עוד כוס מים ועוד כף אבקת מרק.
| חזרה | | |