שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק בשני צבעים / פנינה שטרמן


חומרים (7 מנות)
5 כפיות שמן
3 כוסות מים
1/2 1 כוסות אפונה יבשה שטופה
1 בצל גדול, קצוץ
2 קישואים פרוסים
1 ראש סלרי עלים, קצוץ
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
5 גזרים פרוסים
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מכינים את המרק בשני סירים נפרדים: 
  2. בסיר הראשון - מחממים שמן ומטגנים את הבצל, על להבה גבוהה, עד להזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ושלוש כוסות מים. מביאים לרתיחה. 
  3. לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ - 40 דקות. לאחר 40 דקות מוסיפים את הקישואים והסלרי, וממשיכים לבשל עוד כ - 20 דקות. 
  4. בסיר השני - מניחים את הגזר החתוך לחתיכות קטנות, את הדלעת והבטטות, מוסיפים מלח וחצי כוס מים ומבשלים במכסה סגור עד לריכוך. 
  5. מועכים את שני המרקים, כל אחד בסירו למחית דקה.
  6.  להגשה - מוזגים לקערית מרק מן המרק הירוק ובאמצע הקערית מוזגים מן המרק הכתום כף גדושה.


חזרה