שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אוכמניות ופירורים / רוני ונציה


חומרים
לבצק פירורים:
1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח
1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר
1/3‬ כוס דחוסה ‭60)‬ גרם) סוכר חום כהה
1‬ כפית קינמון
קורט מלח ‭
100 גרם חמאה מומסת, מצוננת
לעוגה:
1/3 1 כוס ‭185)‬ גרם) קמח ‭
1.25 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח ‭
1 כוס אוכמניות קפואות (לא מופשרות) או טריות (בעונה)
1 כוס ‭240)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
1.5 כפיות תמצית וניל טהור
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס ‭150)‬ גרם) סוכר ‭
2 ביצים
אבקת סוכר, לקישוט
הכלים:
תבנית מרובעת בגודל ‭24X24‬ ס מ, משומנת
אופן ההכנה

  1. בצק פירורים: בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח, הסוכר הרגיל והחום, הקינמון והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים במזלג או מפו־ ררים בידיים עד לקבלת פירורי בצק (למראה כפרי רצוי שהפירורים יהיו מעט גסים).
  2. העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  3. מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  4. בקערה בינונית מערבבים את האוכמניות עם 1 כף מתערובת הקמח, עד שהן מצופות, ומניחים בצד. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם הווניל.
  5. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית 4-5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח (ב-3 פעמים) לסירוגין עם השמנת החמוצה (ב-2 פעמים, כלומר, מתחילים ומסיימים עם הקמח‭.(‬ מקפלים פנימה את האוכמניות בעזרת מרית. מעבירים לתבנית ומיישרים.
  6. מפוררים ומפזרים את פירורי הבצק מעל ואופים כ-45 דקות (תלוי ברטיבות האוכמניות) עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מפזרים אבקת סוכר, חותכים לריבועים ומגישים
חזרה