שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטל כשר לפסח, ממולא בחזה עוף חצילים / "דיאטה קלאב"


חומרים (5 מנות)
500 גרם חזה עוף טחון
חציל חרוך על האש, קלוף וקצוץ
2-1 בצלים קצוצים
2 ביצים
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
תרסיס שמן או שמן רגיל לשימון התבנית
לתערובת המצות:
9-8 מצות
6 ביצים טרופות
מים
מלח
תרסיס שמן או שמן רגיל
אופן ההכנה
  1. יוצקים מעט שמן למחבת, מחממים ומאדים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.
  2. מפוררים את הבשר לתוך הבצל. ממשיכים לאדות את התערובת, עד שהבשר מתבשל מעט. מערבבים עם החציל, המלח, הפלפל והפטרוזיליה. מוסיפים את הביצים הטרופות.
  3. מכינים את תערובת המצות: משרים את המצות במים למשך 15 דקות. מעבירים אותן למסננת גדולה וסוחטים היטב בידיים. מערבבים את המצות עם הביצים ומעט מלח.
  4. משמנים תבנית במעט שמן ומעבירים לתוכה כחצי מהתערובת. משטחים לשכבה אחידה. מצמידים את התערובת גם לשולי התבנית בגובה נמוך.
  5. מניחים את המילוי בזהירות מעל לשכבת תערובת המצות ומפזרים בעזרת כף. מכסים שוב בשכבה דקה של תערובת המצות.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים עד שהמאפה מזהיב.

חזרה