שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת קצפת / אורן לוקסנבורג


חומרים
לבצק:
5 ביצים
2 כפות סוכר
1 קופסה פודינג שוקולד
לקצפת:
1 מכל שמנת מתוקה
1 קופסה פודינג וניל
1 כוס חלב
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפיות סוכר
5 כפות חלב
2 כפות ברנדי
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבון יחד עם הסוכר, לאחר שמתקבל קצף יציב מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף.
  2. בתנועות קיפול מערבבים את פודינג השוקולד אל תוך התערובת.
  3. משמנים תבנית קפיצית, יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ - 20 דקות.
  4. בודקים עם קיסם וכשמוכן מוציאים ומקררים.
  5. מקציפים בכלי עמוק את השמנת, פודינג הוניל והחלב עד שמתקבלת קצפת ושופכים על גבי העוגה.
  6. ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי מלבד החמאה על גבי אש נמוכה, כשהכל מומס מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  7. מצפים את העוגה מלמעלה בציפוי כך שהוא יכסה אותה גם בצדדים.
  8. מקפיאים את העוגה כשעתיים.


חזרה