שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי פקאן סיני / אורן לוקסנבורג


חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
למילוי:
1/2 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 שקית פקאן סיני
3 ביצים
אופן ההכנה
  1. מערבבים ביחד את הקמח, החמאה, והסוכר. בכוס נפרדת טורפים את הביצים ומוזגים לתוך הקמח.
  2. מניחים בתבנית פאי עגולה ואופים כ - 10 דקות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות.
  3. ממיסים בסיר את החמאה, המייפל והסוכר למשך כ-5 דקות ומקררים כרבע שעה.
  4. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב ללא הרף, שלא נקבל חביתה.
  5. מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים עליו את הפאקנים, רצוי להקפיד על כיוון אחד (לכיוון המרכז) על מנת לשמור על צורה יפה.
  6. שופכים את הסירופ על גבי הפאי, לאט, שלא יזיז את הפקאנים.
  7. מחזירים לתנור ל-15 דקות אפיה נוספות.

עצות:

  1. לא חייבים להשתמש בפקאן סיני, אפשר פקאן רגיל, עניין של טעם.
  2. כדאי לאפות את בצק הפאי ב-2 דקות הראשונות עם תבנית נוספת שמונחת על גבי הבצק ובתוכה משהו כבד (כגון שעועית יבשה) על מנת שהבצק לא יתפח וגם יקבל צורה חלקה ועגולה, ואז מסירים את התבנית העליונה וממשיכים לאפות.
  3. הצעת הגשה: טעים במיוחד עם כדור גלידת וניל או גלידת פקאן מלמעלה וקצת קצפת בצד.


חזרה