שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פטריות ושמנת / דרור לוי


חומרים
2-3 חבילות פטריות (רצוי מסוגים שונים)
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות קמח
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
2 כוסות מים רותחים
1 מכל שמנת מתוקה
1 כף שמן לטיגון
מעט רוטב סויה
מלח ופלפל שחור
2 בצלים בינוניים
אופן ההכנה
1. פורסים את הבצל לטבעות. חותכים את הפטריות לחתיכות גדולות.
2. מחממים מעט שמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתחילות להפריש נוזלים. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
2. ממיסים את הקמח במעט מים קרים. ממיסים את אבקת מרק העוף (אם משתמשים) במעט מים רותחים. מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
3. מוסיפים מעט רוטב סויה ואת השמנת המתוקה, מתץבלים במלח ופלפל ומגישים.
חזרה