קבב בסיסי
מתכון של הקצב משה גלקופ מ"הבשרים של זלמן" ביפו
|
חומרים
|
500 גרם צוואר בקר טחון |
500 גרם שייטל בקר טחון |
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה |
1 בצל קטן קצוץ |
1 כפית מלח |
1 כפית שטוחה פלפל שחור |
1 כפית שטוחה כמון (לא הכרחי) |
קורט קינמון (לא הכרחי) |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל החומרים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על הגריל כ-3 דקות מכל צד. מומלץ להשתמש בבשר עד 12 שעות לאחר הטחינה.
- גיוונים: אפשר להחליף את הבצל ב-5 שיני שום כתוש.
- לקבב אוורירי - מוסיפים לתערובת 1/2 כוס סודה.
- לקבב טלה - משתמשים ב-800 גרם תערובת בשר בקר ו-200 גרם בשר פלדה טלה טחון.
|
חזרה |