שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבב בסיסי

מתכון של הקצב משה גלקופ מ"הבשרים של זלמן" ביפו


חומרים
500 גרם צוואר בקר טחון
500 גרם שייטל בקר טחון ‭
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון (לא הכרחי)
קורט קינמון (לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל החומרים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על הגריל כ-3 דקות מכל צד. מומלץ להשתמש בבשר עד 12 שעות לאחר הטחינה.
  2.  גיוונים: אפשר להחליף את הבצל ב-5 שיני שום כתוש.
  3. לקבב אוורירי - מוסיפים לתערובת ‭1/2‬ כוס סודה.
  4. לקבב טלה - משתמשים ב-800 גרם תערובת בשר בקר ו-200 גרם בשר פלדה טלה טחון.

 

חזרה