שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים

מתכון של רוני ונציה


חומרים
למוס שוקולד לבן:
1/2 1 כוסות 2 כפות ‭400)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן איכותי, קצוץ דק ‭
1 כפית מיץ לימון טרי
לסירופ:
3/4 כוס מים
1/3 כוס ‭65)‬ גרם) סוכר
1 כף ליקר תפוזים גראן מרנייה
לעוגה:
עוגת טורט לבנה עגולה בקוטר 24 ס"מ - ביתית או קנויה מקונדיטוריה
450 גרם תותים קטנים טריים, שטופים ומיובשים, חתוכים לרבעים או לחצאים
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה

  1. המוס: בסיר בינוני מביאים את השמנת לאט לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן, משהים 1 דקה ומערבבים עד להמסה. מצננים לגמרי, מכסים ומניחים במקרר ללילה.
  2. הסירופ: בסיר קטן שמים את המים עם הסוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מרתיחים 1-2 דקות. מסירים מהאש ומצננים לגמרי. מוסיפים את הליקר.
  3. הרכבה: מספר שעות לפני ההגשה מקציפים מעט את הקרם לקבלת מרקם של מוס בקערת מיקסר, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם דומה לקצפת יציבה ומעט נוקשה שעדיין ניתן למרוח (נזהרים מהקצפת יתר‭.(‬ פורסים 2 שכבות מהטורט בעובי 1/2 1 ס"מ כל אחת. מניחים שכבה אחת מעל צלחת הגשה.
  4. מברישים מעליה מעט סירופ להרטבה.
  5. מורחים שכבת מוס ומניחים מעל את שכבת הטורט שנותרה. מברישים בסירופ ומורחים שכבת מוס עבה יותר מעל ומצפים גם את הדפנות במוס (בשלב זה אפשר להניח את העוגה במקרר‭.(‬ ממש לפני ההגשה מקשטים מלמעלה בחופשיות בחתיכות התותים, בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.
חזרה