שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף ברוטב פירות יבשים

מתכון של ליאת


חומרים (10 מנות)
14 שוקי עוף
1 כוס רוטב סויה
5 שיני שום
2 כוסות דבש
1 בקבוק יין אדום יבש
1 חבילת משמש יבש
1 חבילת שזיפים מיובשים מגולענים
1 חבילת צימוקים
אופן ההכנה
  1. לילה לפני או 5 שעות מינימום לפני ההכנה מכינים את רוטב ההשריה: מערבבים חצי כוס סויה, 5 שיני שום,
  2. חצי כוס יין אדום יבש, 1 כוס דבש.
  3. חותכים בשוקיים חתך קטן בעזרת סכין.
  4. מסדרים את השוקיים בתבנית גדולה ויוצקים מעל את הרוטב.
  5. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים למקרר ללילה.
  6. למחרת מוציאים את העוף, מנגבים אותו בעזרת נייר מגבת, ואת התבנית עם רוטב ההשריה מניחים בצד.
  7. לוקחים סיר גדול וכבד, יוצקים לתוכו מעט שמן ומטגנים בסבלנות רבה את העוף מכל צדדיו עד שהוא משחים.
  8. מחזירים לסיר את כל השוקיים ומעל שופכים את רוטב ההשריה.
  9. מבשלים על אש גדולה עד לרתיחה. מחלישים את האש, מכסים למחצה במכסה ומוזגים עוד חצי כוס יין אדום יבש ועוד חצי כוס סויה.
  10. בינתיים חותכים את כל הפירות היבשים לחתיכות קטנות.
  11. מוסיפים את פיסות הפירות לתוך הסיר ומוסיפים כוס דבש מעל הכל.
  12. מדי פעם מערבבים כדי שכל השוקיים יהיו בתוך הרוטב ואם צריך מוסיפים עוד מעט יין.
  13. מחממים על אש נמוכה במשך שעה עד שעה וחצי במכסה חצי פתוח.
  14. מכבים את האש ומכסים עם המכסה לחלוטין, אפשר גם לשים מגבת מעל המכסה.
  15. את הסיר משאירים כך במשך שעתיים-שלוש.
  16. מגישים בתבנית פתוחה גדולה, ומעל השוקיים שמים את הפירות היבשים ויוצקים מהרוטב שנוצר. 
חזרה