שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בורגול ניסואז

מתכון של פיליס גלזר. הבורגול הוא חיטה מלאה מבושלת, מיובשות וגרוסה, לכן אפשר לאכול אותו לאחר השרייה

בלבד במים.


המרכיבים:

1 כוס בורגול בינוני או דק

מים רותחים עד כדי כיסוי

250 גרם (2 כוסות) שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לפי ההוראות הנ"ל

2 בצלים סגולים קטנטנים, פרוסים דק (או אחד בינוני)

2 עגבניות בינוניות בשלות אך מוצקות, קצוצות גס או חתוכות לפלחים, בלי גרעינים

1/4 כוס זיתים שחורים קצוצים או שלמים

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית כתית מעולה

2-3 כפות מיץ מלימון (או חומץ בן יין אדום)

1 שן שום כתושה

פלפל שחור לפי הטעם

1/4 כפית חרדל מוכן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 1 כפות צלפים קטנים או גדולים קצוצים (לא הכרחי)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 ביצים קשות, רצוי אורגניות, חתוכות לרבעים לאורך

עוד אופציות לקישוט: 4-6 פילה אנשובי מגולגלים או שטוחים, קוביות גדולות של טונה משומרת מסוננת או טונה טרייה צרובה על מחבת, קוביות קטנות של פטה עזים או 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הבורגול בקערה גדולה, יוצקים פנימה כ-2 כוסות מים רותחים, ומעמידים בצד מכוסה כ-20-15 דקות (תלוי אם משתמשים בבורגול דק או בינוני), עד שהוא רך. אם הבורגול עדיין קשה אפשר להוסיף כמה כפות מים רותחים, לכסות ולהמתין עוד כ-5 דקות. אם הבורגול מוכן אך עדיין יש מים, מסננים. מפוררים עם מזלג לפני השימוש.
  2. בינתיים מכינים את יתר החומרים לסלט ומוסיפים את הכל מלבד הביצים לבורגול המוכן. מערבבים עם מזלג.
  3. בצנצנת עם מכסה מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט.
  4. מניחים את הביצים והאנשובי או הטונה למעלה ומפזרים פרמזן. אם לא מגישים מייד, שומרים חלק מהרוטב להרטיב את הסלט לפני ההגשה.

 

הערות:

אפשר להחליף את הבורגול גם בגרגרי חיטה שלמים שהושרו למשך הלילה ובושלו במים כדי כיסוי כשעה עד שהתרככו מספיק לאכילה. לאחר החג אפשר גם לקחת אותו לעבודה (אורזים את הביצים ו/או אנשובי/טונה/פרמזן בנפרד ומוסיפה אותם לפני האכילה). אוהדי ה-raw food יכולים להשתמש בשעועית ירוקה רגילה פרוסה דק או בשעועית שטוחה מזן חילדה, חתוכה לפרוסות באלכסון (ללא בישול). אם מעדיפים, אפשר לאדות את השעועית הטרייה לפני השימוש או להשתמש בשעועית ירוקה שלמה מופשרת ו/או מאודה, חתוכה לחצי.

חזרה