|
|
|
|
סלט בורגול ועלי גפן
/ יעל גרטי
|
חומרים
|
200 גרם בורגול יבש |
כ- 20 עלי גפן טריים, קטנים/גדולים, חתוכים גס |
1/2 כוס צימוקים בהירים |
סלסלה קטנה של עגבניות שרי |
חופן עלי נענע, קצוצים גס |
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס |
מלח |
פלפל שחור גרוס גס |
מיץ מ-1 לימון |
1 כף שמן זית |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הבורגול במים קרים ומסננים.
- משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים, מכוסה. כעבור 20 דקות לערך, מסננים היטב ומחזירים לקערה.
- במקביל, מניחים את עלי הגפן, חתוכים גס, בקערה אחרת, שבה מים רותחים, למשך 10-20 דקות. מסננים ומוסיפים לקערה.
- שוטפים היטב את הנענע והפטרוזיליה, מפרידים את העלים מגבעוליהם, חותכים גס ומוסיפים לקערה.
- שוטפים את עגבניות השרי, חוצים לשניים ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את הצימוקים, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס גס. מערבבים ובודקים תיבול.
| חזרה | | |