שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט בורגול ועלי גפן / יעל גרטי


חומרים
200 גרם בורגול יבש
כ- 20 עלי גפן טריים, קטנים/גדולים, חתוכים גס
1/2 כוס צימוקים בהירים
סלסלה קטנה של עגבניות שרי
חופן עלי נענע, קצוצים גס
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
מלח
פלפל שחור גרוס גס
מיץ מ-1 לימון
1 כף שמן זית
אופן ההכנה

  1. שוטפים את הבורגול במים קרים ומסננים.
  2. משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים, מכוסה. כעבור 20 דקות לערך, מסננים היטב ומחזירים לקערה.
  3. במקביל, מניחים את עלי הגפן, חתוכים גס, בקערה אחרת, שבה מים רותחים, למשך 10-20 דקות. מסננים ומוסיפים לקערה.
  4. שוטפים היטב את הנענע והפטרוזיליה, מפרידים את העלים מגבעוליהם, חותכים גס ומוסיפים לקערה.
  5. שוטפים את עגבניות השרי, חוצים לשניים ומוסיפים לקערה.
  6. מוסיפים את הצימוקים, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס גס. מערבבים ובודקים תיבול.
חזרה