שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רגל קרושה / יעל פיק

מגישים בליווי חזרת או חרדל וחצאי לימון.


חומרים
1 ק"ג רגל בקר, מנוסרת
3 גזרים קלופים
5 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור
1/2 שורש פטרוזיליה שטוף וקלוף
1 ראש שום מחולק לשיניים וקלוף
4 שיני שום כתושות
10 ביצים קשות פרוסות דק, לרוחב
10 כוסות מים
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול, מניחים את הרגל, הגזרים, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, שורש הפטרוזיליה, ראש השום הקלוף והמים. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף. מונמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 4-3 שעות, או עד שהבשר רך.
  2. מסננים, שומרים את הנוזל בצד וזורקים את הירק, למעט השום.
  3. מפרידים את הבשר, המח והסחוסים מהעצמות – וטוחנים במטחנת בשר עם הדיסקית בעלת החורים הקטנים יוחד עם שיני השום המבושלות וגם כמה משיני השום הכתושות (לפי הטעם).
  4. מערבבים עם נוזל המרק הנותר, טועמים ובודקים אם חסר עוד מלח. מעבירים לתבנית פיירקס, מכסים ומצננים כשעה. מסדרים מעל שורות שורות של פרוסות ביצים קשות ומחזירים למקרר.



חזרה