|
|
|
|
עוגת שכבות
/ ימית בלוך
|
חומרים
|
לעוגה: |
6 ביצים |
1 חבילה פודינג אינסטנט שוקולד |
3 כפות סוכר דמררה |
1 כף רום |
1 כפית תמצית וניל |
לקרם: |
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה |
1 כוס חלב |
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל |
לציפוי: |
100 גרם שוקולד מריר |
4 כפות חלב |
50 גרם חמאה או מרגרינה |
אופן ההכנה |
- מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות. מקציפים בנפרד את החלבונים עם כף וחצי סוכר. מקציפים את שאר החומרים עם עוד כף וחצי. מקפלים פנימה, בעדינות, את החלבונים המוקצפים.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, ויוצקים פנימה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך 15-20 דקות. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים יחד ומורחים על העוגה.
- מכינים את הציפוי: בסיר, על להבה נמוכה ממיסים את כל החומרים. יוצקים על העוגה בעדינות ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
| חזרה | | |