שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט עדשים שחורות / מיכל וקסמן

עדשים שחורות הן העדשים הקטנות ביותר. הן נראות כמו נקודות קטנות והן כהות יותר ופחוסות פחות מאחיותיהן החומות/ירוקות. יתרונן על שאר סוגי העדשים הוא בהיותן קשות יותר ולכן מתפרקות פחות בבישול. טעמן עדין ומיוחד. אפשר למצוא עדשים שחורות בעיקר בחנויות טבע או על מדפי האוכל האורגני בסופרמרקט.

מגישים כסלט או כתוספת לבשר או לדגים. מצוין גם לפיקניק. הסלט יכול לעמוד יומיים-שלושה במקרר - העדשים סופגות את טעמי הרוטב ומשביחות.


חומרים
לעדשים:
500 גרם עדשים שחורות (עדיף אורגניות)
1 בצל בינוני, חתוך לחצי
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית משובח
4 כפות חומץ בלסמי מיושן איכותי (או 3 כפות בלסמי רגיל + 1 כפית סוכר, מעורבבים היטב)
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק מאוד
1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים דק מאוד
1/2 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור טחון טרי
להגשה:
יוגורט סמיך
אופן ההכנה
  1. שמים את העדשים ואת חצאי הבצל החתוך בסיר, ממלאים במים עד מעל גובה העדשים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. לא מוסיפים מלח בשלב זה; מלח מונע מהעדשים להתרכך.
  2. מנמיכים את האש אך שומרים על רתיחה מתונה. מבשלים כ-10 דקות או עד שהעדשים מתרככות אבל נשארות נגיסות ולא מתפרקות (אל-דנטה).
  3. מסננים את העדשים מהמים ומקררים לטמפרטורת החדר. זורקים את הבצל המבושל.
  4. מערבבים בקערה את העדשים עם כל חומרי הרוטב. מגישים עם או בלי כף יוגורט סמיך וצונן למעלה.

 

חזרה