|
|
|
|
סהרוני שק"ם במלית בטטה ורוזמרין
/ איילת בן-יוסף
|
חומרים (4 מנות)
|
חצי חבילת מרגרינה |
1 בטטה גדולה (או 2 קטנות) |
גבעול רוזמרין קטן קצוץ |
1 ביצה טרופה |
מלח ופלפל לפי הטעם |
חצי גביע שמנת חמוצה |
חצי חבילת קמח תופח מאליו |
אופן ההכנה |
- לבצק שק"ם: מערבבים את כל חומרי הבצק ביחד, לשים היטב ומניחים במקרר לשעה.
- מבשלים את הבטטה (שוב, הכי פשוט במיקרו) - עד שהיא רכה. קולפים ומועכים למחית חלקה מסננים נוזלים עודפים. מוסיפים את הרוזמרין הקצוץ. מוסיפים חצי ביצה טרופה, (בחצי השני נשתמש למשיחת המאפים) מלח ופלפל.
- מרדדים את הבצק לעלה דק (אבל לא מדי) וקורצים ממנו עיגולים. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים (כך שמתקבל כיסון בצורת חצי עיגול) ומהדקים היטב.
- מניחים את כל הכיסונים בתבנית ומושחים בחצי הביצה שנותרה.
- אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) כ-20 דקות - עד שהמאפים מזהיבים. אפשר להגיש עם יוגורט צונן (רצוי לא מאוד דיאטטי).
| חזרה | | |