סופלה גבינה
/ איילת בן-יוסף
לסופלה הזה קוראים "פשטידת 2" - כי מכל מרכיב אנחנו לוקחים שתיים: גבינה, ביצים וקמח - פשוט להפליא וטעים לאללה. זה המתכון הבסיסי של סבתא שלי - עליו אפשר להוסיף עוד המון דברים: זיתים, גבינה מלוחה, עגבניות מיובשות, תבלינים ועוד. בעקרון אין צורך בתחתית - הפשיטדה מסתדרת מצויין בכוחות עצמה - אבל אם אתם מתעקשים אפשר להשתמש בבצק עלים או בעלה מלאווח - לתחתית מהירה.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם גבינה לבנה (2 גביעים רגילים, או אחד כפול) |
2 כפות קמח תופח מאליו |
2 כפות גבינה צהובה מגוררת |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את כל החומרים.
- יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 22 ס"מ ואופים כ-20 דקות.
- כשמוציאים את הפשטידה מהתנור היא עולה ותופחת (סופלה, כבר אמרנו), אבל שוקעת במהירות עצומה. לאפקט הרושם - מומלץ להגיש אותה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
|
חזרה |