שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סופלה גבינה / איילת בן-יוסף

לסופלה הזה קוראים "פשטידת 2" - כי מכל מרכיב אנחנו לוקחים שתיים: גבינה, ביצים וקמח - פשוט להפליא וטעים לאללה. זה המתכון הבסיסי של סבתא שלי - עליו אפשר להוסיף עוד המון דברים: זיתים, גבינה מלוחה, עגבניות מיובשות, תבלינים ועוד. בעקרון אין צורך בתחתית - הפשיטדה מסתדרת מצויין בכוחות עצמה - אבל אם אתם מתעקשים אפשר להשתמש בבצק עלים או בעלה מלאווח - לתחתית מהירה.


חומרים (4 מנות)
500 גרם גבינה לבנה (2 גביעים רגילים, או אחד כפול)
2 כפות קמח תופח מאליו
2 כפות גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים.
  3. יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 22 ס"מ ואופים כ-20 דקות.
  4. כשמוציאים את הפשטידה מהתנור היא עולה ותופחת (סופלה, כבר אמרנו), אבל שוקעת במהירות עצומה. לאפקט הרושם - מומלץ להגיש אותה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.


חזרה