שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מקרונים / רוני ונציה


חומרים (6 מנות)
125 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה
225 גרם אבקת סוכר מנופה
110 גרם חלבונים (כ-3 חלבונים) בטמפרטורת החדר
25 גרם סוכר
לקרם שוקולד:
3/4 כוס (175 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
כלים:
3 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה בינונית מערבבים את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר, ומנפים דרך מסננת לקערה גדולה.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים לקצף רך ויציב. בהדרגה מוסיפים את הסוכר הרגיל ומקציפים במהירות בינונית במשך כ-7 דקות לקצף חזק נוקשה מאוד. מפזרים את תערובת השקדים מעל ומערבבים אותה פנימה. מערבבים היטב (מבלי לחשוש משבירת החלבונים), עד שהתערובת אחידה, חלקה, מבריקה ורכה.
  4. מעבירים לשקית זילוף עם פייה עגולה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים קודם מעט מהתערובת ב-4 פינות התבנית, ומהדקים אליהם את נייר האפייה, למניעת תזוזה. מזלפים עיגולים קטנים ואחידים בקוטר 1/2 2 ס"מ עם מרווחים של 1/2 2 ס"מ ביניהם. מניחים בצד לייבוש 15 דקות עד שנוצר קרום דק על פני העוגיות.

    נותנים מכה יבשה לתבנית על משטח העבודה כדי לשטח אותן מעט. מניחים תבנית שטוחה נוספת מתחת לתבנית העוגיות (כדי שלא יישרפו מלמטה), ואופים 9-10 דקות כאשר דלת התנור מעט פתוחה (לשחרור אדים), עד שהמקרונים יציבים ובצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית על רשת 10-15 דקות, ומעבירים אותן לצינון מלא מעל לרשת בעזרת מרית מתכת.

    אופן הכנת קרם שוקולד:

    בסיר בינוני ממיסים את השוקולד עם השמנת מעל להבה נמוכה, תוך ערבוב רצוף, לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהאש ומצננים בצד 1/2 1- 1 שעות, עד שהתערובת יציבה, אבל עדיין גמישה ודומה לממרח.

    אופן ההרכבה:

    מורחים קרם בסכין מריחה, או בעזרת שקית זילוף מזלפים מעט קרם על צידם השטוח של מחצית מהעוגיות. מצמידים לקרם את העוגיות שנותרו ליצירת "סנדוויץ'". שומרים במקרר יומיים בכלי אטום, או מקפיאים.



חזרה