שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פצצת שוקולד / רוני ונציה

ה"צ'וקלט בומב" עשויה מוס שוקולד לבן על תחתית בצק שוקולד פריך, עם הפתעה של פירות יער צבעוניים במרכז, והכל מצופה בשוקולד מריר. בקיצור, חגיגת שוקולד אמיתית. זוהי עוגת הדגל של מסעדת "יאכט קלאב" המשקיפה לנוף מקסים של המרינה בהרצליה. המתכון, באדיבות השף קונדיטור גיא פרנקל, דורש השקעה מסויימת והותאם כאן לגרסה ביתית.


חומרים (8 מנות)
לבסיס:
1 כוס פחות 2 כפות (125 גרם) קמח
4 כפות (25 גרם) קקאו
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
למוס:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר לבן משובח, קצוץ דק
3 חלמונים
1 חבילה (250 גרם) תערובת פירות יער קפואים ( לא מופשרים)
לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
כלים:
תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה
8 תבניות סופלה בקוטר 9 ס"מ, משומנות ומרופדות בעיגול נייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבסיס: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הקקאו והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורים קטנים. מוסיפים את החלמון ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים ומניחים במקרר לשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס). מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ. קורצים 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים את העיגולים מעל לתבנית עם מרווחים ביניהם ואופים 12 דקות עד שהם יציבים, אבל עדיין רכים מעט למגע. מצננים בתבנית על רשת.
  3. אופן הכנת המוס: בסיר בינוני מביאים 1/2 כוס שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד הלבן, מסירים מהאש ומערבבים להמסה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מצננים בצד 20-15 דקות ומערבבים מדי פעם. בקערת מערבל מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה ומעט נוקשה..מקפלים 1/4 מהקצפת לתוך תערובת השוקולד הקרה, ואז מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת.
  4. אופן ההרכבה: ממלאים את התבניות במוס שוקולד לבן עד ל-2/3 גובהן. מניחים במקפיא כשעה וחצי, או עד שהמוס מתייצב מעט. שומרים את יתרת המוס במקרר. בעזרת כפית מעצבים גומה במרכז המוס (לא עד התחתית) וממלאים ב-1 כפית גדושה פירות יער. מכסים את התבניות ביתרת מוס השוקולד הלבן, מניחים מעל כל תבנית עיגול בצק, מכסים ומניחים במקפיא לכל הלילה עד שהמוס נוקשה.
  5. אופן הכנת הציפוי: בסיר בינוני מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה מעל לאש בינונית. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, משהים דקה ומערבבים להמסה. מצננים לחום פושר. מוציאים את התבניות מהמקפיא ומשהים 3-2 דקות. מעבירים סכין קטנה מסביב לתבניות ומחדירים את חוד הסכין פנימה דרך השוליים לתחתית כדי לנתק אותה. הופכים על צלחות הגשה. מסירים את הנייר ויוצקים ציפוי שוקולד מעל ומסביב, ומחליקים יפה במרית מתכת. שומרים במקפיא, ומעבירים למקרר לריכוך, שעתיים וחצי לפני ההגשה.




חזרה