שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד ואגסים / רוני ונציה

עוגה במרקם פאדג' קליל. הניגוד בין השוקולד הכהה בטעם חזק, לבין האגסים הבהירים והעסיסיים שמרככים מעט את טעמו, הופך אותה למרשימה (וטעימה) מאוד


חומרים (10 מנות)
250 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
250 גרם חמאה
1/3 כוס ועוד 2 כפות (90 גרם) סוכר
3 ביצים טרופות
1 כפית תמצית וניל טהור
3/4 כוס ועוד 1 כף (100 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
4 אגסים בינוניים שמנים,בשלים אך מוצקים (או 8 חצאי אגסים,משומרים ומסוננים)
כלים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן בחמאה בנדיבות
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בקערת מתכת גדולה. שמים מעל לסיר עם אדים וממיסים תוך ערבוב. מצננים בצד לטמפרטרות החדר. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בשלוש פעמים ומערבבים במטרף ידני לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים את הווניל ומערבבים. מנפים את הקמח ואבקת האפייה מעל התערובת בהדרגה, כל פעם 1/3 כמות, ומקפלים פנימה בעדינות במרית לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד.
  3. קולפים וחוצים את האגסים. מסירים את העוקץ והגרעינים בעזרת כפית או כפית פריזיאן (לכדורי מלון). מפזרים 4 כפות סוכר באופן אחיד מעל לתחתית התבנית. מסדרים את האגסים עם הצד החתוך מעל הסוכר כאשר השפיץ מכוון למרכז.
  4. מעבירים את תערובת העוגה מעל האגסים. אופים כ-40 דקות עד שהחלק העליון יציב למגע, נראה מעט סדוק, וכשמחדירים קיסם במרכז הוא יוצא די יבש עם כמה פירורים לחים.
  5. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות לשחרור, הופכים ומסירים את הנייר.

    אופן ההגשה:

    מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם קרם פרש או קצפת רכה.






חזרה