|
|
|
|
פירה תפוחי אדמה מושקע
/ אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מתוך הספר "ששת"
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג תפוחי אדמה בגודל אחיד |
מלח |
100-50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות |
1 כוס חלב חם |
אופן ההכנה |
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים קרים ומלח עד לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה מיד ומצננים קלות.
- מקלפים, מועכים, ממליחים ומוסיפים חמאה בהדרגה ותוך כדי מעיכה.
- יוצקים חלב חם בהדרגה, תוך כדי ערבוב. מגישים מיד.
גיוונים ופטנטים:
- פטנט א': מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מצננים לגמרי, מקלפים, מחממים מחדש בתנור ומועכים. השיטה הזאת נוחה להכנה מראש, ובדרך מרוויחים ייבוש נוסף של הנוזלים.
- פטנט ב': במקום לבשל את תפוחי האדמה במים, אופים אותם בתנור שחומם ל200- מעלות. מצננים קלות, מקלפים ומועכים. גם כאן אפשר לצנן לגמרי, לקלף ולחמם שוב לפני המעיכה.
- פירה במרקם עדין: בתום ההכנה דוחסים את הפירה בעזרת כף או מרית מבעד למסננת רשת.
- פירה לממהרים: מקלפים תפוחי אדמה ומקפידים לחתוך לגודל אחיד. מבשלים במים עם מלח, עד לריכוך. מסננים מיד. כדי להיפטר מעודפי הנוזלים, מחזירים לסיר, מייבשים על להבה נמוכה, ומועכים בתוספת חמאה וחלב.
- פירה לפי רובישון: על כל קילו תפוחי אדמה מבושלים וקלופים, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי מעיכה 1/4 קילו חמאה קרה חתוכה לקוביות ו200-180- מ"ל חלב רותח בזילוף מבוקר. את המעיכה מבצעים, כשהסיר מונח על הכיריים (להבה מינימלית) ותוך כדי סיבוב הסיר ומעיכה נמרצת. קצת מייגע, אבל מפיק פירה במרקם מדהים.
- פירה בצבעים: מוסיפים למחית את אחד הממרחים הבאים: פסטו, עגבניות מיובשות, טפנאד, מחית קארי או ממרח לימונים כבושים בפפריקה. מוסיפים 2-1 כפות לקילו פירה, טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד.
- פירה זעפרן ולימון: משרים 10 חוטי זעפרן ב1/4- כוס ציר חם או בחלב חם, עד שהנוזל נצבע בצבע זהוב. מערבבים עם קילו פירה, יחד עם 3-2 כפות מיץ לימון טרי.
- פירה עוקץ: מוסיפים 2-1 כפות רוטב חזרת לבנה לקילו פירה.
- פירה עם בצל מטוגן: מטגנים בצל קצוץ בשמן או בחמאה, עד שהוא מזהיב היטב והופך פריך. מוסיפים לפירה ומערבבים או מפזרים מלמעלה.
- פירה אביבי: בעונת השום הירוק טוחנים כמה גבעולים ומוסיפים.
- פירה ירקרק: קוצצים רוקט או רשאד ומערבבים לתוך הפירה.
- פירה עם ערמונים: מפזרים על הפירה המוכן קוביות של ערמונים קלופים (יש להשיג משומרים בוואקום).
| חזרה | | |