שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות לילדים / מיכל לוי-אלחלל, מתוך הספר "עוגיות ועוד"

למה לילדים? כי ביחס לבצקים אחרים מסוגו, מדובר כאן בבצק נוח לעבודה, שגם ילדים יכולים לקרוץ ממנו צורות בקלות יחסית. החומרים יספיקו לכ-30 עוגיות.


חומרים
250 גרם חמאה בומפ' החדר
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות (250 גרם) קמח
לזיגוג:
1/2 כוס אבקת סוכר
3 כפות מים
מעט צבע מאכל
אופן ההכנה
  1. שמים את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה).
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור באפייה.
  4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי ¾ ס"מ (או קצת יותר עבה - כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכי עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מייד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר). אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.
  5. גיוון: אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני: מערבבים ½ כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.

חזרה