שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קוביות בשר, כליות עגל ותפוחי אדמה / שגיא קופר

מי שלא אוהב כליות, יכול להחליף במנת בשר נוספת או להשתמש בחלק פנימי אחר. כבד לא רצוי, כיון שזמן הבישול שלו קצר לאין ערוך מזה של הבשר והוא עלול לההפך למשחה. אם הסיר משומן, אין צורך לשמן אותו. אם לא, רצוי מאוד למרוח שכבה דקה של שומן על כל דפנותיו.


חומרים
1 ק"ג בשר עם קצת שומן, חתוך לקוביות
500 גרם כליות עגל, מנוקות וחתוכות לפרוסות
כמה תפוחי אדמה אדומים
בצל גדול
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק - חריף (אופציונלי)
1/2 1 כוסות מרק עוף או מרק בשר
קמח 
אגוז מוסקט לגרור
2 עלי דפנה 
כמה גרגרי פלפל אנגלי 
מלח ופלפל 
אופן ההכנה
1. מקמחים ומשחימים בסיר את קוביות הבשר, מוציאים ומעבירים לקערה, אבל שומרים על העיסה שהצטברה בסיר.

2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות של 1/2 ס"מ לערך. פורסים את הבצל לפרוסות דקות מאוד.
3. מניחים פרוסות תפו"א על קרקעית הסיר, מעליהן קוביות בשר, מעליהן פרוסות כליות ומעליהן בצל. יוצקים ומפזרים כף רוטב צ'ילי או יותר (אם אוהבים). ממליחים ומפלפלים מלמעלה, מפזרים מעט מוסקט ופלפל אנגלי ומניחים עלה דפנה. חוזרים על המילוי בשכבה נוספת.

4. יוצקים את מרק העוף וממלאים משהו כמו מחצית מגובה הסיר. סוגרים את הסיר (אם יש צורך, שמים שתי שכבות נייר אלומיניום למסגרת איטום בין הסיר למכסה ואופים בתנור: 1/2 שעה בחום גבוה (220 מעלות צלזיוס) מורידים ומנמיכים את החום ל- 150 מעלות ואופים שעתיים. לסיום מורידים את המכסה ואופים ב-200 מעלות כ-1/2 שעה, להשחמה.


חזרה