רוטב נפוליטנה
/ קרלו לאי, מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול"
החומרים יספיקו לכ-3 ליטרים של רוטב. הטיפ של קרלו: כדי לוודא שהרוטב מוכן, נסו את השיטה הבדוקה שלי: שופכים כמה כפות של רוטב לצלחת ומטים אותה מעט כדי לראות אם מים נפרדים מהרוטב. אם אתם מבחינים במים, הרוטב עדיין אינו מוכן.
|
חומרים
|
3 ק"ג עגבניות קלופות משומרות (כ-3.5 קופסאות של 800 גרם) |
1 בצל גדול |
1 גזר גדול |
1 כוס שמן זית |
50 עלי בזיליקום (בערך 100 גרם) |
1 כף מלח |
1/2 כף סוכר |
פלפל שחור לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- שופכים את העגבניות, עם הנוזלים, למעבד המזון ומערבבים עד להיווצרות תערובת חלקה.
- קוצצים את הבצל ואת הגזר ופורסים את הבזיליקום לרצועות דקות
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד גדול מעל להבה קטנה (חשוב מאוד לבשל את הרוטב על אש קטנה מכיוון שרוטב עגבניות נוטה להישרף בקלות). מטגנים קלות את הבצל ואת הגזר כ-5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה במשך 90 דקות. מערבבים לעתים תכופות בכף עץ.
- כשהרוטב מוכן מתבלים במלח, סוכר ופלפל.
- מוסיפים את הבזיליקום.
|
חזרה |