במיה ברוטב עגבניות
/ עליזה לוי
אפשר להוסיף לתבשיל (יחד עם הבמיה) קוביות בשר שמיועד לגולש, אחרי שבושלו והתרככו בנפרד במשך חצי שעה
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג במיה |
6 עגבניות בשלות, מגוררת בפומפיה גסה |
5-6 שיני שום קצוצות |
2 כפות רסק עגבניות |
כמה עלי נענע טריים |
1/2 כפית מלח לימון |
1/2 כפית סוכר |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הבמיה ומייבשים היטב, רצוי על מגבת בשמש.
- מסירים את העוקצים מהבמיה בזהירות, רק את הקצה, כדי שלא לפגוע בירק ולחשוף אותו.
- מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבמיה עד שהיא מתחילה להשחים, כדי שבמהלך הבישול היא לא תהפוך רירית.
- מחממים מעט שמן בסיר בינוני ומוסיפים את העגבניות המגוררות. מוסיפים את רסק העגבניות, שיני השום ומים בגובה שלושת רבעי הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים לסיר את את הבמיה, מלח הלימון, הסוכר והתבלינים, ומבשלים עוד כחצי שעה. כמה דקות לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר את עלי הנענע.
- טיפ: מומלץ להגיש עם אורז.
|
חזרה |