שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

במיה ברוטב עגבניות / עליזה לוי

אפשר להוסיף לתבשיל (יחד עם הבמיה) קוביות בשר שמיועד לגולש, אחרי שבושלו והתרככו בנפרד במשך חצי שעה


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג במיה
6 עגבניות בשלות, מגוררת בפומפיה גסה
5-6 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
כמה עלי נענע טריים
1/2 כפית מלח לימון
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הבמיה ומייבשים היטב, רצוי על מגבת בשמש.
  2. מסירים את העוקצים מהבמיה בזהירות, רק את הקצה, כדי שלא לפגוע בירק ולחשוף אותו.
  3. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבמיה עד שהיא מתחילה להשחים, כדי שבמהלך הבישול היא לא תהפוך רירית.
  4. מחממים מעט שמן בסיר בינוני ומוסיפים את העגבניות המגוררות. מוסיפים את רסק העגבניות, שיני השום ומים בגובה שלושת רבעי הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  5. מוסיפים לסיר את את הבמיה, מלח הלימון, הסוכר והתבלינים, ומבשלים עוד כחצי שעה. כמה דקות לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר את עלי הנענע.
  6. טיפ: מומלץ להגיש עם אורז.




חזרה