עוגת דבש לראש השנה
/ בלה קיצוני
זו עוגה שנשמרת טוב במקפיא. אפשר לאפות מראש ולהקפיא. לפני ההגשה מפשירים ומחממים בתנור.
|
חומרים
|
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים |
1 כוס סוכר |
3/4 כוס שמן |
1 כוס דבש |
1 כוס קפה (כפית גדושה קפה שחור+כוס מים רותחים) |
2.5 כוסות קמח |
1 כפית שטוחה סודה לשתייה |
1 כפית שטוחה ציפורן |
1 כפית שטוחה קינמון |
1/2 כוס אגוזים |
1/2 כוס צימוקים |
כלים: |
3 תבניות אינגליש קייק, משומנות |
אופן ההכנה |
- מערבבים את הקפה והשמן.
- מנפים את הקמח עם הציפורן, הקינמון והסודה לשתיה.
- מערבבים את האגוזים והצימוקים עם 2 כפות מהקמח.
- במיקסר, מקציפים את החלמונים יחד עם הדבש ו-1/2 כוס סוכר. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והשמן עם הקפה לקצף.
- מקציפים את החלבונים עם ½ כוס הסוכר הנותרת.
- מערבבים שליש מקצף החלבונים עם תערבות החלמונים, ואז מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים של הקצף אל תוך התערובת. מוסיפים את תערובת הצימוקים והאגוזים.
- יוצקים לתבניות (עד לגובה 1/2 מהתבנית). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 60-50 דקות.
|
חזרה |