שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי בשר / זהר רוזנר

כמות לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ או 10 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ .


חומרים (10 מנות)
לבצק:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה קרה חתוקה לקוביות
2 חלמונים
6 כפות מי קרח
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
1 כף טימין קצוץ
1 כף אורגנו קצוץ
למלית:
1 ק"ג בשר בקר טחון
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כוסות בירה שחורה
1/2 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס שבבי בצל יבשים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים
לזיגוג:
1 חלמון
1 כף מים
1/2 כוס שומשום /קימל/קצח/פרג
אופן ההכנה
  1. הבצק: בקערת מיקסר או מג'ימקס לערבב את קמח עם החמאה. להוסיף מלח, אבקת שום ועישבי תיבול. להוסיף חלמונים. להוסיף מים. ליצור כדור מן הבצק ולהכניסו למקרר, עטוף בנילון לשעה.
  2. המלית:
    בסיר שטוח לחמם את השמן ולטגן בו את הבשר הטחון עד להיווצרות פרורים תוך כדי ערבוב מתמיד.
    ולהוסיף את אבקת מרק הבצל. להמשיך לטגן שתי קדות נוספות ולהוסיף את שאר החומרים. להמשיך לבשל על אש נמוכה כ – 10 דקות. להעביר את התערובת דרך מסננת דקה (לשמור על הנוזלים לרוטב) ולקרר מעט.
    לחמם תנור ל – 180 מעלות.
  3. ההרכבה:
    לשמן וקמח בפרורי לחם את התבנית/התבניות.
    לרדד את הבצק לכפול (בקוטר) מגודל התבנית/התבניות.
    לרפד את ה התבנית/התבניות בבצק. למלא את הבצק במלית. לעטוף את המלית בשארית הבצק.
    בצלוחית קטנה לערבב חלמון עם מים ולהבריש בהם את הבצק. לזרות על הקיש את אחד או יותר מהתבלינים ולאפות כ – 20 דקות.
  4. הרוטב:
    את הנוזלים שנותרו לאחר סינון תערובת הבשר להחזיר לסיר ולבשל על אש גבוהה כ – 5 דקות לצמצום והסמכת הרוטב.

להגיש חם לצד הקישים האפויים.

חזרה