שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חצילים ממולאים בשר טחון / יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב


חומרים (4 מנות)
4 חצילים בינוניים
1/3 כוס שמן
2 בצלים בינוניים
125 גרם בשר טחון
1.5 כפות חמאה או מרגרינה
2 עגבניות גדולות קצוצות
4 פלפלים ירוקים חריפים
1 כפית מלח
אופן ההכנה
  1. מסלקים את הגבעולים מהחצילים, קולפים אותם לאורכם, אבל משאירים קצת רצועות קליפה לאורך החצילים.
  2. עושים חריץ עמוק לאורך כל חציל ומניחים אותם במי מלח למשך חצי שעה
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בחמאה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 10 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
  4. מחממים את השמן. מייבשים את החצילים וסוחטים אותם ביד כדי להיפטר מן הנוזלים העודפים.
  5. מטגנים את החצילים עד שהם משחימים מכל הצדדים.
  6. מניחים את החצילים במחבת שטוחה וחוצים אותם. ממלאים אותם בבשר הטחון.
  7. מכסים כל חציל בפרוסת עגבניות ופלפל ירוק חריף. מוסיפים מעט מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה, כ-30 עד 40 דקות.


חזרה