|
|
|
|
חצילים ממולאים בשר טחון
/ יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
|
חומרים (4 מנות)
|
4 חצילים בינוניים |
1/3 כוס שמן |
2 בצלים בינוניים |
125 גרם בשר טחון |
1.5 כפות חמאה או מרגרינה |
2 עגבניות גדולות קצוצות |
4 פלפלים ירוקים חריפים |
1 כפית מלח |
אופן ההכנה |
- מסלקים את הגבעולים מהחצילים, קולפים אותם לאורכם, אבל משאירים קצת רצועות קליפה לאורך החצילים.
- עושים חריץ עמוק לאורך כל חציל ומניחים אותם במי מלח למשך חצי שעה
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בחמאה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 10 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
- מחממים את השמן. מייבשים את החצילים וסוחטים אותם ביד כדי להיפטר מן הנוזלים העודפים.
- מטגנים את החצילים עד שהם משחימים מכל הצדדים.
- מניחים את החצילים במחבת שטוחה וחוצים אותם. ממלאים אותם בבשר הטחון.
- מכסים כל חציל בפרוסת עגבניות ופלפל ירוק חריף. מוסיפים מעט מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה, כ-30 עד 40 דקות.
| חזרה | | |