שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אגסים ביין / מיכל לוי-אלחלל

אפשר להחליט מראש על הצבע הסופי של המנה לפי סוג היין (לבן או אדום). כדי לקבל צבע יין חזק חשוב לצנן את האגסים בתוך סירופ הבישול.


חומרים (8 מנות)
8 אגסים קלופים
1 בקבוק יין (לבן או אדום)
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
קליפת תפוז מגוררת (מתפוז אחד)
1 מקל קינמון (אם רוצים)
אופן ההכנה
1. שמים בסיר את היין, המים, הסוכר, קליפת התפוז והקינמון ומחממים עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים את האגסים, כך שהנוזלים יכסו אותם, ומביאים לרתיחה קלה על להבה בינונית. מבשלים עד שהאגסים מתרככים, אך לא יותר מדי (בודקים בעזרת סכין חדה במרכז האגס).
3. מסירים מהאש, מצננים בסיר כשעה וחצי ומאחסנים במקרר. מגישים את האגסים חמים או קרים. אפשר לחמם את הסירופ ולהגיש עם האגס בתוספת גלידת וניל.

חזרה