שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רביולי במלית ריקוטה, פרמזן ותרד / יעל גרטי


חומרים
לבצק:
1 ק"ג קמח דורום
8 ביצים
למלית:
500 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינת פרמז'ן
1 ק"ג תרד טרי, שטוף ומאודה
1 ביצה
מלח
מעט אגוז מוסקט
לרוטב:
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם חמאה
100 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה
  1. לשים היטב את חומרי הבצק. אם הבצק רטוב מדי - מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש מדי - מוסיפים עוד ביצה. מניחים את הבצק למנוחה בת שעה, עטוף בניילון נצמד או מגבת לחה.
  2. בינתיים, מאדים בסיר את התרד, מצננים היטב וסוחטים. מערבבים את חומרי המלית ובודקים תיבול.
  3. מרדדים דפי פסטה בעזרת מכונת פסטה ביתית. מניחים דף פסטה על משטח מקומח, חותכים אותו למלבנים. מניחים במרכז כל מלבן כפית מהמלית, מורחים מעט חלמון, בעזרת מברשת, על גבולות המלבן.
  4. מניחים מעל כל מלבן - מלבן בצק נוסף, זהה בגודלו. מקפלים את המלבן הממולא לחצי ומהדקים את שלושת הצדדים הנותרים היטב באמצעות מצבט או באמצעות האצבעות. הסגירה חשובה ביותר על מנת שהרביולי לא יפתח בעת הבישול.
  5. מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים מעבירים אליו את הרביולי לבישול במשך 6 דקות.
  6. בזמן שהרביולי מתבשל מערבבים את חומרי הרוטב בסיר קטן עד לרתיחה. מוציאים את הרביולי מהמים, מערבבים בעדינות עם הרוטב ומגישים מיד.

 

 

חזרה