גרטן תפוחי אדמה ובטטות
/ בני סיידא
החמרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
|
חומרים
|
1 שן שום קלופה |
מעט חמאה לשימון התבנית |
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק ככל האפשר |
3 בטטות קלופות, פרוסות דק |
1.5 מיכלים שמנת מתוקה |
מלח ופלפל לבן |
אופן ההכנה |
- חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את התבנית בצדה החתוך. משמנים את התבנית בחמאה.
- מסדרים שכבות של תפוחי אדמה ובטטות בתבנית. מתבלים כל שכבה במלח ובפלפל ויוצקים מעט מהשמנת.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 50 דקות. מסירים את הנייר, מגבירים את חום התנור ל 200 מעלות ואופים עד להזהבה. מגישים חם.
|
חזרה |