שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלבי / ליאון אלקלעי

ממתק ים תיכוני, או יותר נכון הפודינג של המזרח התיכון. עשוי מחלב, שמנת מתוקה וסירופ מתוק מתוק.


חומרים
למלבי:
3/4 ליטר חלב 3%
1/4 ליטר שמנת מתוקה
100 גרם קורנפלור
100 גרם בוטנים קלויים
לסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
1/2 כפית, אבקת צבע מאכל אדום
1/2 לימון סחוט
2 טיפות מי ורדים
אופן ההכנה
  1. מכינים את המלבי: מכניסים הכול לסיר ומחממים תוך בחישה, עד שהתערובת הופכת סמיכה.
  2. יוצקים לכלים ומניחים במקרר למשך 4 שעות, עד שיתקרש.  מרסקים גס את הבוטנים ומפזרים מעל המלבי.
  3. מכינים את הסירופ: מחממים את המים והסוכר עד שהכול נמס, ומביאים לרתיחה תוך בחישה כדי שלא ייווצרו גושים. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לחמם עוד 20דקות תוך ערבוב. יש להיזהר שהתערובת לא תהפוך סמיכה מדיי.
  4. בסוף החימום מוסיפים חצי כפית גרגרים של צבע-מאכל אדום. מצננים.
  5. כשהסירופ קר, מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ובוחשים.
חזרה