שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תרד עם אורז בנוסח בלקני / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום פרוסות
500 גרם תרד עלים נקיים, קצוצים גס
1 כוס אורז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1.5 כוס מרק עוף צח או מים
1/2 לימון סחוט
להגשה:
1/3 כוס שמן זית
6 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל והשום הפרוס עד שהם מזהיבים. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך בחישה, עד שרב הנוזלים מתאדים.
  2. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ- 4 דקות. מוסיפים את המרק או המים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
  3. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור. משהים 20 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
  4. לפני ההגשה מחממים היטב את השמן ומטגנים את השום הכתוש למשך 20 שניות. מסירים מהאש, יוצקים על האורז ומגישים.

חזרה