|
|
|
|
תרד עם אורז בנוסח בלקני
/ בני סיידא
|
חומרים (5 מנות)
|
1/3 כוס שמן זית |
2 בצלים קצוצים דק |
4 שיני שום פרוסות |
500 גרם תרד עלים נקיים, קצוצים גס |
1 כוס אורז |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1.5 כוס מרק עוף צח או מים |
1/2 לימון סחוט |
להגשה: |
1/3 כוס שמן זית |
6 שיני שום כתושות |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל והשום הפרוס עד שהם מזהיבים. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך בחישה, עד שרב הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ- 4 דקות. מוסיפים את המרק או המים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור. משהים 20 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
- לפני ההגשה מחממים היטב את השמן ומטגנים את השום הכתוש למשך 20 שניות. מסירים מהאש, יוצקים על האורז ומגישים.
| חזרה | | |