שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב ויניגרט / הדי שרון

רוטב חמצמץ, מתאים לתיבול סלטים.


חומרים
1/3 כוס חומץ בן יין אדום או לבן
1 כפית חרדל
1 כפית סוכר
1-2 שיני שום מעוכות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן תירס או שמן בוטנים
טימין טרי
אופן ההכנה
  1. בצנצנת בינונית נקייה ויבשה, בעלת מכסה הנסגר היטב, שמים חומץ, חרדל, סוכר, שום מעוך, מלח ופלפל. סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב, עד שכל החומרים מתמזגים. 
  2. מוסיפים שמן זית, שמן רגיל וטימין, סוגרים ומנערים שוב עד שמתקבל רוטב הומוגני.
    הרוטב נשמר זמן ארוך במקרר. מנערים היטב לפני השימוש.

חזרה