שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרם פטיסייר / דליה פן-לרנר

קרם וניל צרפתי. משמש לעוגות וטארטים


חומרים
1.5 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו, או תמצית וניל
3 חלמונים מביצים גדולות
1 כף קורנפלור
1 כף קמח
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את החלב עם מקל הווניל החצוי (את התמצית מוסיפים בשלב מאוחר יותר).
  2. מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח וטורפים לחלמונים.
  3. מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם ומוסיפים בהדרגה לחלמונים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת חלקה.
  4. יוצקים את התערובת לסיר ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (אסור להרתיח). מורידים מהאש ומסננים לקערה.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל (אם לא השתמשתם במקל וניל). מכסים ביריעת ניילון בצמוד לשכבת הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים לפחות שעה (אפשר להכין ולשמור במקרר).

חזרה