|
|
|
|
תבשיל חומוס ותרד
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
250 גרם גרגרי חומוס מושרים בהרבה מים למשך הלילה |
1/2 כוס שמן זית |
2 בצלים קצוצים דק |
2 עגבניות קלופות וקצוצות |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1 כפית פפריקה מתוקה |
פפריקה חריפה לפי הטעם |
750 גרם עלי תרד קטנים |
אופן ההכנה |
- מסננים את החומוס, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שגרגרי החומוס רכים. מסירים מהאש, מסננים ושומרים את מי הבישול בצד.
- מחממים את השמן בסיר רחב וכבד מוסיפים את החומוס המבושל והעגבניות, מתבלים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול של החומוס. מבשלים 20 דקות.
- מוסיפים את עלי התרד, מערבבים ומבשלים עד שלא נשארים נוזלים בסיר. מגישים חם עם אורז לבן, או עם קציצות מבשר טלה וצנוברים.
| חזרה | | |