שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל חומוס ותרד / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
250 גרם גרגרי חומוס מושרים בהרבה מים למשך הלילה
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
2 עגבניות קלופות וקצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
750 גרם עלי תרד קטנים
אופן ההכנה
  1. מסננים את החומוס, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שגרגרי החומוס רכים. מסירים מהאש, מסננים ושומרים את מי הבישול בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד מוסיפים את החומוס המבושל והעגבניות, מתבלים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול של החומוס. מבשלים 20 דקות.
  3. מוסיפים את עלי התרד, מערבבים ומבשלים עד שלא נשארים נוזלים בסיר. מגישים חם עם אורז לבן, או עם קציצות מבשר טלה וצנוברים.
חזרה