שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מושט מטוגן עם לימון / מתוך הספר 'טעם של פסח' מאת אביגיל מייזליק

איזה דג טעים, הנתחים זהובים, טעם מעודן, וכיף לאכול אותו חם או קר. למתכון זה יתאימו גם פורל, דניס או בורי. צורת ההכנה נשמעת מוזרה קצת, אבל התוצאה מלבבת.


חומרים (5 מנות)
1 מושט גדול (700 גרם) פרוס
2 ביצים טרופות
1/3 כוס שמן
מיץ מ-2 לימונים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. שוטפים את פרוסות הדג ומנגבים מעט. טובלים את הדג בביצה הטרופה.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הדגים עד שיזהיבו, 4-5 דקות מכל צד. כשהדג כמעט מוכן, יוצקים את מיץ הלימון למחבת (זהירות, כי השמן תוסס), ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
  4. מסירים מהאש, ושומרים את הדג בתוך הנוזל.
  5. מגישים חם או קר. 
חזרה