שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פבלובה / דליה פן-לרנר

פבלובה היא עוגת מרנג ממולאת בקצפת ומעוטרת בפירות העונה. מקורה של עוגה זו באוסטרליה. בסיס המרנג צריך להיות פריך מבחוץ ורך במרכזו.


חומרים
6 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 קורט מלח
2 כוסות סוכר מנופה 360 גרם
2 כפיות קורנפלור
1 כפית חומץ
1 מיכל שמנת מתוקה
פירות העונה פרוסים או חתוכים לקוביות או פלחים (פירות זעירים כמו גרגרי יער למיניהם משאירים שלמים)
להגיש בנפרד:
רוטב תותים או פסיפלורה- לא הכרחי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית אפיה ומרפדים אותה בנייר אפיה.
  2. מקציפים את החלבונים והמלח עד שנוצר קצף נוקשה. מוסיפים את הסוכר, בהדרגה, כף אחר כף, תוך כדי הקצפה, וממשיכים עד שכל הסוכר נבלע במקצפת והיא נוקשה מאוד ומבריקה. מערבבים את הקורנפלור והחומץ ומבליעים למקצפת.
  3. מעבירים את המקצפת לתבנית האפיה המרופדת ויוצרים דיסק עגול בקוטר של
    כ 20-22 ס"מ. בעזרת מרית גומי יוצרים גלים או פסגות במקצפת.
  4. אופים את המקצפת 5 דקות בחום של 180 מעלות, מורידים את חום התנור ל 130 מעלות וממשיכים לאפות כשעה ורבע עד שהמרנג פריך בחוץ, אך עם מרקם של מרשמלו במרכזו. מצננים בתבנית מחוץ לתנור, וכשהמרנג התקרר משחררים אותו בזהירות מנייר האפיה ומחליקים לצלחת הגשה. שומרים במקום יבש או מכסים כדי שהמרנג לא יספוג רטיבות.
  5.  קרוב ככל האפשר לזמן ההגשה מקציפים את השמנת לקצף יציב. מקפלים לשמנת כמחצית מפרוסות הפירות ומערימים על המרנג. מקשטים ביתר הפירות.

חזרה