|
|
|
|
סופלה שוקולד
/ רוני ונציה
|
חומרים (8 מנות)
|
150 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות |
1/3 כוס שמנת מתוקה |
2 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר |
3 חלבונים בטמפרטורת החדר |
1/2 כפית מיץ לימון |
1/4 כוס סוכר |
לתבנית: |
20 גרם חמאה מומסת |
1 כפית סוכר לכל תבנית |
כלים: |
8 תבניות אישיות חסינות חום לסופלה בקוטר של כ 9 ס"מ כל אחת |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- מברישים את התחתית והדפנות של כל תבנית בחמאה מומסת. מפזרים כפית סוכר, מסובבים ומטלטלים כל תבנית לפיזור אחיד של הסוכר. הופכים ומנערים את הסוכר המיותר ומניחים בצד.
- ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר אדים (באן מארי).
- בסיר קטן מחממים את השמנת על להבה נמוכה עד שהיא חמה אבל לא רותחת.
- יוצקים את השמנת החמה בבת אחת אל תוך השוקולד המומס, ובעזרת מטרפה מקציפים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את 2 החלמונים אחד אחר השני, ומקציפים עד שהתערובת חלקה לגמרי ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה ורחבה ומניחים בצד.
- בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון במהירות בינונית, לקצף לבן ויציב. מעלים את המהירות לבינונית-גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף חזק אבל גמיש (שימו לב, הקצפת יתר פוגמת).
- מערבבים רבע מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבסיס עם השוקולד (תערובת זו צריכה להיות פושרת - לא חמה מדי ולא צוננת מדי). לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את שאר החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבניות וממלאים אותן כמעט עד הסוף. מניחים את תבניות הסופלה מעל לתבנית אפייה שטוחה, ומניחים בתחתית התנור ללא רשת מעליהם. אופים כ13- דקות עד שהסופלה תופח, חלקו העליון נראה יציב ויבש מעט, והפנים רך וקרמי.
מוציאים מהתנור ומגישים. | חזרה | | |