שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בתנור / דליה פן-לרנר

במתכון הזה משתמשים בשקית "קוקי" לצליית העוף. אפשר כמובן לצלות את העוף בתבנית צלייה רגילה, אך השימוש בשקית יחסוך זמן וישאיר את התבנית נקייה.


חומרים
1 עוף בינוני
1-2 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים
8-10 שיני שום קלופות שלמות
20-25 תפוחי אדמה זעירים שטופים ולא קלופים או 4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
פלפל אדום חתוך לרצועות
סלסלת פטריות פרוסות (או מיובשות שהושרו 20 דקות במעט מים חמים)
1/2 כוס מרק עוף צח
שקית "קוקי" לאפיה
לתבלינים:
טימין אורגנו, שום כתוש, שביבי פלפל חריף, מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1.  מברישים את העוף בשמן זית ומתבלים אותו בפנים ובחוץ בעשבי התיבול, מלח, פלפל ושום. 
    מתבלים את הירקות במעט שמן זית ובתבלינים. 
  2. מכניסים את העוף והירקות לשקית קוקי גדולה. סוגרים ומניחים בתבנית צליה. מנקבים 8-6 חורים בחלק העליון של השקית בלבד, כדי לאפשר לאדים לצאת. 
  3. מחממים תנור ל 190-180 מעלות צלזיוס וצולים כשעה ורבע או עד שהעוף שחום ומבושל. 
    מוציאים את העוף והירקות מהשקית. מעבירים את הנוזלים לסיר קטן, מרתיחים ומצמצמים, ומתבלים שוב. מגישים כרגיל.

חזרה