שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'ילי קון קרנה / הדי שרון

היישר ממקסיקו, תבשיל בשר עם שעועית יבשה ופלפלים חריפים. אפשר להגיש עם אורז מאודה, או עם חטיפי תירס.


חומרים
2 כוסות שעועית יבשה אדומה שרויה בהרבה מים למשך הלילה
700 גרם בשר בקר קצוץ דק או טחון
1 בצל גדול
הרבה שיני שום קצוצות
2-4 פלפלים ירוקים או אדומים, חריפים
250 גרם עגבניות קלופות ומשומרות (אלה של "טל", ללא חומר משמר)
שמן זית
מלח ופלפל שחור
צ'ילי טחון או פפריקה חריפה לפי הטעם
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  1.  בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומטגנים בצל קצוץ עד שמתרכך. מוסיפים שום ופלפלים חריפים קצוצים ומטגנים דקה. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  2. מוסיפים תבלינים, עגבניות קצוצות, שעועית ומים עד כיסוי התבשיל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים- שלוש, עד שהשעועית מתרככת. 
  3. טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה. אם התבשיל נוזלי מדי, ממשיכים לבשל על אש קטנה, ללא מכסה, עד שמסמיך.


חזרה