|
|
|
|
עוף עם גרגירי חומוס
|
חומרים (4 מנות)
|
4 כרעי עוף חתוכים לחצי |
1/3 כוס שמן זית משובח |
1 בצל קצוץ |
3 שיני שום קצוצות |
1 פלפל חריף טרי קצוץ (אפשר בלי) |
2 גבעולי טימין |
1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים למשך הלילה |
1 כף כורכום |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/4 כוס מיץ לימון טרי |
1/2 כוס כוסברה טריה, או פטרוזיליה קצוצה טריה |
אופן ההכנה |
- מבשלים את גרגרי החומוס עם מים עד שהם מתרככים (בערך שעה).
- יוצקים את השמן לסיר גדול ומטגנים בו את העוף תוך כדי ערבוב, עד שהוא מושחם מעט. מוסיפים את השום, הבצל, הפלפל החריף והטימין. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ10- דקות.
- מוסיפים את החומוס, הכורכום, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
מערבבים ומוסיפים כוס אחת של מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ20- דקות. לפני ההגשה מוסיפים לסיר את הכוסברה או הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.
| חזרה | | |