שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף עם גרגירי חומוס


חומרים (4 מנות)
4 כרעי עוף חתוכים לחצי
1/3 כוס שמן זית משובח
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף טרי קצוץ (אפשר בלי)
2 גבעולי טימין
1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים למשך הלילה
1 כף כורכום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כוס כוסברה טריה, או פטרוזיליה קצוצה טריה
אופן ההכנה
  1. מבשלים את גרגרי החומוס עם מים עד שהם מתרככים (בערך שעה).
  2. יוצקים את השמן לסיר גדול ומטגנים בו את העוף תוך כדי ערבוב, עד שהוא מושחם מעט. מוסיפים את השום, הבצל, הפלפל החריף והטימין. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ10- דקות.
  3. מוסיפים את החומוס, הכורכום, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
    מערבבים ומוסיפים כוס אחת של מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ20- דקות.
    לפני ההגשה מוסיפים לסיר את הכוסברה או הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

חזרה