שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פנקייקס / תמי סירקיס-אקרמן מחברת "עוגות בכיף"

הפנקייקס, החביתיות האמריקניות, מוגשים בדרך כלל בבוקר. הם פיתרון קל ולא יומרני כשרוצים להגיש משהו מתוק וחם עם כוס קפה. הסוד להכנת פנקייקס יפים הוא עבודה עם מחבת שטוחה מאוד, הכנת פנקייקס לא גדולים מדי ובגודל אחיד, אי-שימון המחבת יתר על המידה והפיכה בזמן (ולא יותר מפעם אחת).


חומרים (15 מנות)
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס ריוויון או לבן
שמן או מרגרינה לטיגון
להגשה:
סירופ מייפל או שוקולד
חמאה קינמון וריבות שונות
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח עם הסוכר.
  2. בקערה אחרת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל והשמן. מנערים היטב את מיכל הריוויון ומוסיפים כוס אחת לביצים.
  3. מאחדים את הביצים עם הקמח ובוחשים היטב.
  4. משמנים ומחממים מחבת גדולה ושטוחה (עדיף עם ציפוי טפלון). יוצקים את הבלילה בתרווד למחבת החמה. הפנקייקס צריכים להיות בגודל אחיד של כ-8 ס"מ.
  5. כשמופיעות בועות על החלק העליון, יש להפוך את הפנקייק במרית שטוחה וגדולה. מטגנים עוד כמה דקות גם על הצד השני. 
  6. מעבירים את הפנקייקס המוכנים לצלחת הגשה גדולה, מקשטים בחמאה, בוזקים מעל קינמון ומזליפים סירופ מייפל או שוקולד - לפי הטעם. אוכלים חם.

חזרה