מרנג
/ מיכל לוי-אלחלל
מתכון בסיסי לבסיס מרנג בקוטר 24-26 ס"מ.
|
חומרים
|
2/3 כוס סוכר |
3 חלבונים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום נמוך (120 מעלות צלזיוס). מצפים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב, מוסיפים את הסוכר ומממשיכים להקציף כ 30 שניות. מזלפים את הקצף על תבנית האפייה בצורת כוכבים קטנים ("נשיקות") או בעיגול כבסיס לפי קוטר העוגה, ואופים כשעתיים עד שהמרנג קשה. המרנג נשמר כשבועיים עד שלושה בכלי אטום.
|
חזרה |