קרמל (מתכון בסיסי)
/ מיכל לוי-אלחלל
קרמל הוא בסיס למנות אחרונות רבות. כאן הוא משמש כבסיס לשתי טכניקות של קישוט: טבילה והכנה מדליונים בצורות שונות.
|
חומרים
|
1 כוס סוכר |
1/4 כוס מים |
אופן ההכנה |
- מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בינוני עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בהיר. מסירים מהאש ומחכים עד שהבועות נעלמות.
- בשלב זה אפשר לטבול את כל סוגי הפירות בקרמל בעזרת שפוד עץ ולהניח על נייר פרגמנט או נייר אפייה משומן עד שיתקשו.
- אפשרות שנייה: יוצקים את הקרמל על נייר פרגמנט משומש ובעזרת כף מציירים מדליונים ביד חופשית. ממתינים עד שהקרמל נקרש, מקלפים מהנייר ומשתמשים לקישוט (מתאים במיוחד למנות אישיות, או במרכז עוגת טורט). זהירות: הקרמל עלול לגרום כוויה קשה ולכן חשוב להשתמש בשפוד ארוך ולא בקיסם קצר.
|
חזרה |