שלח להדפסה  
מתכוני בסיס

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרמל (מתכון בסיסי) / מיכל לוי-אלחלל

קרמל הוא בסיס למנות אחרונות רבות. כאן הוא משמש כבסיס לשתי טכניקות של קישוט: טבילה והכנה מדליונים בצורות שונות.


חומרים
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בינוני עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בהיר. מסירים מהאש ומחכים עד שהבועות נעלמות.
  2. בשלב זה אפשר לטבול את כל סוגי הפירות בקרמל בעזרת שפוד עץ ולהניח על נייר פרגמנט או נייר אפייה משומן עד שיתקשו.
  3. אפשרות שנייה: יוצקים את הקרמל על נייר פרגמנט משומש ובעזרת כף מציירים מדליונים ביד חופשית. ממתינים עד שהקרמל נקרש, מקלפים מהנייר ומשתמשים לקישוט (מתאים במיוחד למנות אישיות, או במרכז עוגת טורט). זהירות: הקרמל עלול לגרום כוויה קשה ולכן חשוב להשתמש בשפוד ארוך ולא בקיסם קצר.

חזרה